САЈАМ ОБРАЗОВАЊА „ЗНАЊЕ ЈЕ ПУТ - ОДАБЕРИ СМЕР"

2023 Сајам образовања  У четвртак, 30. 3. 2023. године, у оквиру својих пројектних активности, Тим за професионални развој, заједно са ученицима седмог и осмог разреда, организовао је и реализовао први Сајам образовања под слоганом „Знање је пут - одабери смер" ради лакшег и успешнијег опредељивања наших осмака приликом предстојећег уписа у средњу школу. 

На Сајму је гостовало девет школа Златиборског округа:  Пољопривредна школа Љубо Мићић", Угоститељско - туристичка школа Чајетина, Tехничка школа Ужице, Tехничка школа Радоје Љубичић", Ужичка гимназија, Медицинска школа, Економска школа, Уметничка школа и Музичка школа Војислав Лале Стефановић". Све наведене школе су се прво представиле презентацијама у холу наше школе. Подробније и детаљније презентовање је настављено у кабинетима, тако да су заинтересовани ученици и њихови родитељи на жељена питања могли да добију конкретне и корисне одговоре директно од ученика и професора ових школа. Уз понуђене промотивне и информативне материјале, представници средњих школа стрпљиво су одговарали на бројна  питања наших осмака и њихових родитеља, који су им у овом процесу пружали подршку. Све су сазнали о постојећим образовним профилима и смеровима, њиховим програмима, могућим занимањима након завршетка одређеног образовног профила, могућности студирања након завршетка одређене средње школе... Како би им што уверљивије дочарали будућа занимања, поједине школе су припремиле и практичне вежбе, односно у кабинету демонстрирали шта ће све научити у школи и шта их очекује у будућности на радном месту одабиром одређеног образовног профила.

На Сајму је била и представница Националне службе за запошљавање од које су могли да добију информације о потребама на тржишту рада, односно сазнају која су то занимања највише, а која најмање тражена у нашој земљи у овом периоду.

Велики допринос Сајму су дали и наши ученици који су направили апликацију помоћу које су заинтересованим осмацима, на основу освојених бодова на пробном завршном испиту и општег успеха, могли приближно да одреде школе и смерове које би могли да упишу.

Интересовање ученика и родитеља је било огромно, те се надамо да је сад будућим средњошколцима лакше да се определе за жељено занимање. Знање је пут до успеха!

Душица Стевановић

2023 Сајам образовања 12023 Сајам образовања 2

2023 Сајам образовања 52023 Сајам образовања 6

2023 Сајам образовања 42023 Сајам образовања 8

2023 Сајам образовања 92023 Сајам образовања 7

2023 Сајам образовања 3