Угледни час српског језика у одељењу ученика са сметњама у развоју

P5280635   Дефектолог Нада Марић одржала је 28. маја 2015. године угледни час српског језика у одељењу ученика са сметњама у развоју (V, VI  и VIII разред). С обзиром на то да су током читаве школске године неке од активности овог одељења биле реализоване у школској библиотеци, и овај угледни час је одржан у том простору, кој је ученицима добро познат, на који су навикли и који воле.

    У уводном делу часа, чија су тема биле басне, ученици су говорили о томе  шта раде и како проводе време у библиотеци. Подсећање на садржаје текстова омиљених писаца (Јована Јовановића Змаја, Добрице Ерића, Душана Радовића и Доситеја Обрадовића) било је реализовано кроз видео-презентацију. Разговор о Доситеју Обрадовићу био је и увод у главни део часа - анализу ликова и садржаја басни, повезивање поука басни са животним искуством и ситуацијама ученика. На претходном часу, ученици су одиграли представу „Лисица и гавран“, а снимак те представе приказан је на часу и одгледан са гостима, који су ученике наградили заслуженим аплаузом.

    Овом занимљивом и креативном часу, који по свим својим карактеристикама представља пример добре наставне праксе, присуствовали су: помоћник директора Марина Лазић, школски педагог Севда Рамовић, дефектолог Данијела Ватазовић, професорке српског језика Снежана Цветковић и Данијела Илић Мићовић, професорке енглеског Марина Деспотовић и Сава Пановић, професорка италијанског језика Милица Мариновић, професор техничког и информатичког образовања Милета Цветиновић, професорке разредне наставе Снежана Ђурић, Ковиљка Обућина и Наташа Савић и учитељица Нада Костић.

16

IMG 1835

IMG 1841