Додела Вукових диплома

IMG 1940

   Уз пригодан свечани програм и пријем за ученике, родитеље и наставнике, ове школске године додељено је десет Вукових диплома: Јовани Божић и Ани Милић (VIII1), Дејану Грковићу, Марији Бичанић, Јелени Јовановић и Милици Петровић (VIII2), Андријани Симовић, Анђелији Ранђеловић, Ивани Јеремић и Јани Митровић (VIII3).

IMG 1934

 

    

Ове школске године за ђака генерације проглашена је ученица Анђелија Ранђеловић.

 

 

  Поред уручених диплома, сви ученици су добили и пригодне поклоне - књиге, које им је уручио директор школе Младенко Анђелић.

IMG 1908

IMG 1912

 

 

 

 

 

 

IMG 1901

IMG 1914

 

 

 

 

 

 

 

Екскурзија ученика VI разреда

20130110 163045  Дводневна екскурзија ученика VI разреда реализована је 8 - 9.6.2014. године на релацији Ужице - Смедерево - Пожаревац - Лепенски вир - Доњи Милановац - хидроелектрана Ђердап - Неготин - Зајечар - Параћин - Крушевац - Ужице.

Извештај са екскурзије

 

DSCF3998DSCF4032IMG 20140609 161720

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опширније: Екскурзија ученика VI разреда

Излет предшколаца

Излет предшколских група наше школе реализован је 5. јуна 2014. године.

Предшколци су у Злакуси посетили етно-домаћинство Терзића авлију, где су били у прилици да се упознају с тим како се некада живело. Посетили су и Потпећку пећину; разгледајући пећинске украсе, чули су многе занимљивости о овој пећини. Обишли су и домаћинство грнчара Николића, који је деци показао како се прави лонац од глине. Свако дете је било у прилици да направи неки предмет од глине и да га понесе кући као сувенир и успомену са овога излета.

Екскурзија ученика VII разреда

  У оквиру дводневне екскурзије, ученици VII разреда посетили су Идвор, радно место Михајла Пупина, Спомен дом, школу, музеј и родну кућу великана наше науке и великог добротвора. Обишли су Царску бару, оазу птица и један од најлепших резервата природе у Србији. У Новом Саду посетили су и обишли Петроварадинску тврђаву, у Сремској Каменици кућу дечијег песника Јована Јовановића Змаја, а у Сремским Карловцима све најважније културне и историјске објекте, међу којима је најважнија чувена Гимназија. Ученици су били у прилици да посете и манастир Хопово, који је по архитектури просветној улози и својој историји један од најзначајнијих манастира на Фрушкој гори.

„Ђачки фестивал знања"

Picture 245    У Градском културном центру одржан је „Ђачки фестивал знања", на коме су учествовали ученици ужичких основних и средњих школа.

 Наша школа се на фестивалу представила извођењем експеримената из хемије: лава лампа; лажно пиво; вулкан; ледени коктел; метал, базни оксид, база; природни индикатори; крвави коктел; дух из лампе; слоновска паста; камелеон; врели лед и незапаљив новац. Њих су припремили и реализовали ученици: Вук Јованетић, Жељко Ђурђић и Јована Бабић, заједно са својом наставницом хемије Горданом Благојевић.

Picture 238

Picture 228

Picture 236

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опширније: „Ђачки фестивал знања"