ОБЕЛЕЖЕН ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Dan srpskog jedinstva   Низом пригодних активности Основна школа Нада Матић“ обележила је Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

На часовима одељењског старешине разговарало се о обележјима државе, изгледу заставе и грба наше земље, важности ових симбола. Кроз ликовне радове представљене су и српске заставе различитих историјискух епоха. 

 Разговарало се о химни и правилима понашања приликом њеног извођења. Као продукт тематског часа историје и ликовне културе, изложени су портрети славних српских војсковођа, цртежи војника и оружја које се користило у Првом светском рату. Централна активност обележавања празника била је у четвртак, 15. септембра, на дан када је пробијен Солунски фронт. У холу школе реализован је богат  културно-уметнички програм.  Рецитоване су песме родољубиве тематике, хор је певао Тамо далеко“, Креће се лађа француска“ и Завичају мој“. Програм је обогаћен игром наших сјајних фолклораца уз песму Играле се делије“ и „Ужичко коло“, традиционалну игру нашег краја.

 
У неведеним активностима учествовали су ученици матичне школе, као и ученици издвојеног одељења у Гостиници. Обележавањем овог празника показали смо да појам  модерне школе, каква јесмо, не сме да искључи нашу историју и обичаје, да је потребно поштовање  традиције и духа наших предака који су се изборили да ми данас имамо своју домовину и уживамо у слободи.  У знак захвалности, наставићемо да негујемо наш језик и писмо, културу и веру, јер је то предуслов да поштујемо и све друге народе.
 
                                                                                  Душица Стевановић и Оливера Шуљагић
Dan srpskog jedinstva 1Dan srpskog jedinstva 2 
Dan srpskog jedinstva 3Dan srpskog jedinstva 4 
Dan srpskog jedinstva 5Dan srpskog jedinstva 6
Dan srpskog jedinstva 10Dan srpskog jedinstva 11
Dan srpskog jedinstva 7Dan srpskog jedinstva 8 
Dan srpskog jedinstva 12Dan srpskog jedinstva 13 
Dan srpskog jedinstva 9Dan srpskog jedinstva 14