Посета гошће из Ел Салвадора

У оквиру пројекта ОПД,  у четвртак  15. септембра,  нашу школу посетила је  координаторка Песталоци фондације за Ел Салвадор Флоренција Гарсија. На састанку са представницима Ученичког парламента обе школе (наше и Прве основне школе), ученици су гошћу упознали са активностима на пројекту, својом партиципацијом у планирању и реализацији пројектних активности. Акценат разговора био је на учешћу ученика у процесу процене Индикатора остварености права детета у школи, документа чије је ближе упознавање и начин примене био и циљ посете наше гошће. Након излагања о својим активностима, ученици су постављали питања о образовању деце и остварености права детета у Ел Салвадору.

Други дан посете протекао је у разговору са наставницима обе школе у Првој основној школи. Чланови тимова обе школе упознали су гошћу са начином примене, позитивним искуствима и изазовима  у процесу процене Индекса. Састанак је завршен разговором о образовном систему у Ел Салвадору и могућностима примене Индекса код њих.

            Поред гошће из Ел Салвадора, школе су посетиле и координаторка Песталоци фондације за Србију Славица Кијевчанин, координаторка пројекта у Србији Јелена Жунић Цицварић, локални и школски координатори.

Школски координатор Севда Рамовић

20160915 150604 resized

20160915 150804 resized 20160915 151435 resized

23

18 8