НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА

NovogodisnjaCarolija20

Да се празнични дух може неговати и у актуелним условима, показали су ученици наше школе. Идеја о организовању такмичења у изради новогодишњих честитки и украса припада Ученичком парламенту.

Ученици су добили задатак да на часовима креативне информатике ураде рад на тему "Новогодишња чаролија". Појединачно или у пару, ученици су радили и послали традиционалне и дигиталне честитке, новогодишње украсе, видео поруке, презентације, анимације, ликовне и литерарне радове... Показавши велику заинтересованост за ову активност, на адресу учионице креативне информатике пристигло је око 200 ученичких радова.

Жири за избор најбољих радова чинили су: Јелица Стевановић, наставница информатике и рачунарства, Радмила Божанић, наставница информатике и рачунарства, Оливера Шуљагић, наставница ликовне културе, Марија Јездимировић, координатор Ученичког парламента и Јана Ђурић VIII4, представник Ученичког парламента. Гласање се одвијало електронским путем.

Прво место, са највећим бројем гласова жирија, припало је Лазару Мурићу, ученику VI4 одељења, за новогодишњу анимацију, израђену у Скреч програму.

Друго место освојила је Искра Анђић, ученица VI3 одељења, за видео (извођење „Етидеу е-молу“, у празничном амбијенту).

Треће место припада Иви Миливојевић, ученици VI4 одељења, за новогодишњу песму и ликовни рад.

Похвалу за своје радове заслужили су следећи ученици:

Владислав Рогић VIII1

Сергеј Максимовић V1

Богдан Жунић VI3

Лука Јездовић VI4

Анастасија Шеврт VI2.

Одлуком Ученичког парламента, три најуспешнија рада награђена су новогодишњим пакетићима, а награђенима је, по жељи жирија, придружен и Павле Митровић, ученик  VI3 одељења, за сјајно израђену дигиталну честитку, коју ће школа упутити својим сарадницима и пријатељима поводом наступајућих празника.

У четвртак, 24.12.2020. године, у просторијама школе, награђеним ученицима су уручени новогодишњи пакетићи.

Желим да се захвалим свим креативним ученицима који су учествовали у овој активности, а посебно наставницама Радмили Божанић, Јелици Стевановић и Оливери Шуљагић, без којих ова акција не би успела.

Марија Јездимировић, координатор Ученичког парламента