НА ИЗЛЕТУ У БЕОГРАДУ

2018izletbg У организацији Tуристичке агенције „Балканик“ из Ваљева, у суботу, 28. априла 2018. године, реализован је једнодневни излет за ученике четвртог разреда матичне школе и издвојеног одељења у Гостиници, као и за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом. 

Ученици су ишли на излет у пратњи учитељица Надежде Грујичић, Снежане Ђурић, Марије Јездимировић, Славице Ћериман Китић, Марије Петронијевић Станковић, дефектолога Данијеле Ватазевић и стручног вође пута Марине Лазић.

Преко Пожеге, Чачка и Љига, стигли смо у Београд, обишли Кнез Михаилову улицу, трговачки центар и Калемегдан, један од најстаријих и највреднијих споменичких амбијената Београда, највећи београдски парк и најзначајнији културно-историјски комплекс, у коме доминира Београдска тврђава изнад ушћа Саве у Дунав. Посетили смо Београдски зоолошки врт, први и најмодернији зоо-врт у Србији у коме живи око 1800 животиња, као и Храм Светог Саве, највећи српски православни храм, подигнут на месту за које се сматра да су на њему спаљене мошти Светог Саве, оснивача Српске православне цркве.

Уживали смо у сунчаном дану и свему што смо обишли и видели. У Ужице смо стигли препуни утисака у раним вечерњим часовима.

Марина Лазић